TORNET STÅR I LÅGOR...

Inte det första man vill höra när det börjar bli dags att ta fram kikaren igen.tornbrand mm2

Lagom inför höstsäsongen har någon/några valt att sätta eld på fågeltornet i Nolhagaviken. Det var på söndagskvällen som tornet sattes i lågor och brasan kunde ses från lång håll.

Det är inte första gången som det eldats på denna, för syftet, tveksamma plats. Därtill utsätts tornet ständigt för kladd och småförstörelse, en tråkig företeelse för oss som bara vill ta del av det som naturen erbjuder. Nedanför tornet låg, ”i vanlig ordning”, ölburkar och dessa förb....de engångsgrillar som numer går att plocka lite varstans utmed och på mjörns stränder och öar. ”- De är ju så praktiska, bara att slänga där man står å så e dom borta”. Här skall inflikas också att Nolhaga och Nolhagaviken är naturreservat där sådan grillning är otillåten.

tornbrand mm1 tornbrand mm3 

På väg till tornet på måndagsmorgonen kunde man se en rad tecken på att det inte bara var tornet man valt att vandalisera. På playa Mjörn låg åtminstone fyra förstörda cycklar, omkullvälta papperskorgar och nedrivna staket till mjörnvallen etc. Denna troliga mobb verkar ha dragit fram ohejdat. Inte heller detta är förta gången man iakttar sådant i det aktuella området.

Det är inte ju utan anledning man frågar sig vad det är för typ av nutida människor som i så stor omfattning, världen över, finner nöje i att förstöra istället för att vårda och känna omsorg för det som är till för oss alla. Alkohol, tillfällig sinnesförvirring eller vad det månde vara, är kanske inte de enda anledningarna till sådan här vandalism.

Det skulle vara lätt att bli politisk här men för att hålla oss till ämnet  så räcker det väl med att bara beklaga det inträffade och hoppas på en snabb återuppbyggnad, det brinner ju i knutarna så att säga.

Till de individer som med uppvisat mentalt tillkortakommande valt att fördriva sin tid på detta sätt kanske man kan tipsa om t.ex fågelskådning eller annan naturnära fritidssyssla som balsam för en sargad själ.

CJ